Zo eet je gezond EN lekker

26 maart 2020 Uit Door Admin
Zo eet je gezond EN lekker

Zo eet je gezond EN lekker

Veel mensen met overgewicht die graag willen afvallen denken dat ze dan plotseling van alles moeten eten wat niet lekker is. Er wordt daarom al snel naar gekeken alsof ze een periode moeten gaan leiden. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Wij helpen je er graag bij om ontzettend gezond te eten, terwijl je gewoon lekker kunt smullen van de maaltijden. 

Eet in proporties

Er wordt regelmatig met verbazing gereageerd waarom er onder de gemiddelde Italiaan relatief weinig overgewicht is, omdat ze veel pizza’s en pasta’s eten. Ten eerste is het natuurlijk niet zo dat ze dit alleen maar eten. De Italiaanse keuken is veel en veel gevarieerder dan alleen dat, maar wat daarnaast nog heel belangrijk is, is dat Italianen erg goed zijn in het eten van bepaalde porties. 

Het is daar een stuk normaler om het gewicht op te nemen van de ingrediënten en de maaltijden. Voor ons is het daarentegen normaal om een grote maaltijd klaar te maken en vervolgens te eten wanneer we het gevoel hebben dat we vol zitten. Maar dat is in veel gevallen niet altijd de beste en gezondste manier voor je lichaam.

Vergroot je kennis over voeding

Een van de voornaamste redenen waarom we te maken kunnen krijgen met overgewicht en andere problemen die voortkomen uit voeding is het hebben van te weinig kennis. De kennis die we leren terwijl we opgroeien lijkt de meest voor de hand liggende informatie en daar doen vele mensen de rest van hun leven mee. 

Maar je kunt jezelf natuurlijk altijd verder blijven ontwikkelen op het gebied van voeding en daar ook mee blijven experimenteren. Pas wanneer we begrijpen wanneer bepaalde voeding slecht voor ons kan zijn dan zullen we ook sneller geneigd zijn om anders te gaan eten. Hetzelfde geldt voor wanneer we weten wat voor gezondheidsvoordelen bepaalde voeding juist kan hebben. In dat geval worden we juist sneller geneigd om voor de gezondere alternatieven te kiezen. 

Het internet heeft het ontzettend makkelijk gemaakt om tal van informatie over voeding te vinden, waar we binnen een paar tellen bij kunnen. Maak daar dan ook slim gebruik van. Kijk bijvoorbeeld op deze blog die volstaat met allerlei tips over voeding en gezondheid. 

Minder suiker en meer groenten

Je complete dieet omgooien hoeft natuurlijk niet, tenzij het echt noodzakelijk is. Maak de beste resultaten zijn vaak te zien wanneer mensen langzaam veranderingen doorvoeren op hun gehele eetpatroon voor de lange termijn. Zo is het belangrijk om eten waar veel suiker in zit meer te vermijden en er echt voor te zorgen dat je elke dag een goede dosering groenten binnenkrijgt. Vanaf hier blijf je continue je gehele eetpatroon wat verbeteren. De meeste boosdoeners zitten hem in veel gevallen in het eten van veel suikers en beperkt eten van groenten.