Walnoten, wat kun je er mee?

30 november 2020 Uit Door Admin
Walnoten, wat kun je er mee?

Ben je tijdens je wandeling door het bos tegen een walnotenboom aangelopen? En heb je het geluk gehad dat je er een paar mee kon nemen? Dan kun je in dit artikel lezen wat je er mee kunt doen. 

Uit het vuistje

De eerste en snelste manier om walnoten te eten is natuurlijk gewoon uit het vuistje. Hiervoor zul je de noot wel eerst moeten kraken, want de dop kun je namelijk niet eten. Het kraken kun je doen met een speciale notenkraker, maar als je heel sterk bent kun je het misschien ook wel met de hand. De noot die binnenin zit heeft een zoete en bittere smaak. Deze noot kun je zo opeten, hier hoef je dus verder niks mee te doen. Een gezonde, en toch lekkere snack.  

Roosteren

Wil je de noot net wat meer smaak geven? Dan kun je de noot roosteren, dit kun je zowel in de pan als in de oven doen. Je kunt hierbij zelf bepalen of je de noten droog roostert of dat je er olie bijvoegt. Door olie en bijvoorbeeld een aantal specerijen toe te voegen tijdens het roosteren, verander je de smaak van de noot naar eigen wens. Zorg dat zowel in de oven als in de pan, de noten netjes verdeeld liggen over het oppervlak en niet op elkaar komen te liggen. Hierdoor heb je het beste resultaat. Je kunt er ook nog voor kiezen om de walnoten hierna te karameliseren. Hierbij verhit je suiker totdat het een karamelachtige kleur heeft, en dit verdeel je vervolgens over de geroosterde walnoten. Zorg wel dat je de suiker niet te snel verhit, want dan verbrandt het snel en dat wil je niet. 

Toevoegen aan je gerecht

Walnoten zijn ook heerlijk door een gerecht heen, zo kun je ze bijvoorbeeld bij je ontbijt eten samen met kwark en wat andere noten. Daarnaast kun je ze ook door een salade mengen, hierbij kun je er ook voor kiezen om ze eerst te roosteren. Heb je zin om een lekkere cake te bakken? Dan zijn walnoten ook hier een lekkere toevoeging. Maal ze hiervoor in kleine stukjes, maar vermaal ze niet helemaal. Zo heb je nog een lekkere bite in je cake. 

Decoratie

En dan de laatste manier, waarbij je de noot niet op eet. De noot wordt namelijk ook veel gebruikt als decoratie. Je kunt ze gewoon in een mooi bakje of schaaltje op tafel zetten. Dat ziet er al heel gezellig uit en dan kun je er af en toe ook nog eentje op eten. Ook kun je ze verwerken in een decoratiestuk of een herfststukje. Daarnaast kan het ook leuk zijn als decoratie bij een gerecht, gebruik hiervoor een paar stukjes noot als garnering.