Eet op deze drie plekken de lekkerste Hotpot in Den Haag

31 december 2020 Uit Door Admin
Eet op deze drie plekken de lekkerste Hotpot in Den Haag

Hotpot is een traditioneel gerecht wat vaak voorkomt in de Oost-Aziatische keuken. Zo hebben verschillende landen hun eigen versie ervan. De meest bekende is de Chinese Hotpot. Daarnaast heb je ook een Japanse versie, een versie uit Maleisië, Singapore en Thailand. Het gerecht bestaat uit verschillende soorten soepen die gedurende het diner op vuur staat. Bij het gerecht dip je stukjes vlees, vis, groenten, tofu, etc. in de soep. Na enkele seconden is het gaar en eet je dit met een dipsausje. 

In Nederland is dit gerecht nog upcoming. Mocht je na het lezen van deze regels al zin hebben in het gerecht? Eet dan je hotpot in Den Haag. Op deze onderstaande plekken kun je de lekkerste hotpot eten in Den Haag

  1. Vulcan

Vulcan specialiseert zich in de Chinese keuken en dan  voornamelijk op “Sichuan Cuisine”. Deze regio in China staat bekend om het hete eten. 

Het restaurant ligt tussen de Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Spuimarkt.

Ook zijn er vele andere gerechten te vinden uit de keuken van Sichuan. Dus mocht je heel erg van pittig eten houden, dan is dit een geschikt restaurant voor jou. 

  1. Hot King 

Ook Hot King specialiseert zich in de Sichuan keuken. Mocht je van pittig eten houden, dan zit je hier op de goede plek. Heb je geen zin in Hotpot? Dan zijn er genoeg andere keuzes, zoals de Dandan Noedels. 

Hot King ligt in Chinatown, op de Gedempte Burgwal. 

  1. Set Den Haag

Set is gespecialiseerd in de Japanse keuken, zij serveren Shabu Shabu. Deze variant van hotpot is meestal niet pittig. Het wordt meestal geserveerd met rundvlees, maar kan ook vegetarisch of veganistisch geserveerd worden. 

Het restaurant ligt in het centrum tegenover de Sint-Jacobskerk

Hot pot kan zowel pittig als niet pittig gegeten worden.  Dus als je op zoek bent naar hot pot, eet je hotpot in Den Haag.