Horeca bestek

4 januari 2021 Uit Door Admin
Horeca bestek

Let jij als je uit eten gaat wel eens op het bestek? Zonder dat je het doorhebt gaat er een heel keuringsproces aan jouw maaltijd vooraf. Dat is niet zo gek, want de kwaliteit van het bestek zegt ook iets over de kwaliteit van het restaurant zelf. Je zal in een fastfood café niet zo snel met zilverwerk in handen zitten, terwijl je er raar van staat te kijken als je een plastic lepel krijg in een duur restaurant. In dit artikel ontdek je wat je nog niet wist over horeca bestek.

Als je thuis in je bestekla kijkt, wat zie je dan? Toen jij in de winkel stond om je bestek te kopen heb je vast en zeker degene gekozen die je het mooist vond. In de horeca komt er echter wel wat meer bij kijken dan alleen een mooi uiterlijk als het gaat om het bestek. Zo gebruik je thuis bijvoorbeeld wel dezelfde lepel voor je soep als voor het ijs, terwijl dat in een restaurant absoluut niet kan. Hieronder ontdek je de verschillen tussen horeca bestek en thuis bestek.

 

Persoonlijk horeca bestek

Sommige restaurants (bijvoorbeeld in een bekend hotel) laten hun bestek personaliseren. Misschien heb je het tijdens je verblijf in een hotel wel opgemerkt. Er staat dan een klein logo op het broodmes of misschien stond de naam van het hotel wel in al het bestek gegraveerd. Op die manier worden kleine details aangepakt en gepersonaliseerd, de echte kenner ziet dit trouwens meteen!

Horeca bestek anders dan wat je thuis hebt

Je komt in restaurants vaak bestek soorten tegen die je thuis niet hebt. Dat is niet zo gek, want de kans is redelijk klein dat je het regelmatig zal gebruiken, of je hebt misschien wel genoeg aan het bestek dat altijd gebruikt. Hierbij kun je denken aan een kreeftentang, een escargot (slakken) tang of een speciaal botermesje. Of we ze nu nodig hebben of niet, wanneer een restaurant over speciaal horeca bestek beschikt, ervaar je het hele ‘uit eten gaan’ toch nog een beetje extra!