Tips & trucs om een goede pizza te  maken

10 maart 2020 Uit Door Admin
Tips & trucs om een goede pizza te  maken

Tips & trucs om een goede pizza te  maken

Als je een goede zelfgemaakte pizza kunt maken, zit je de rest van je leven gebakken. Bij je vrienden, maar ook als je weer eens ontzettende trek hebt in zo’n heerlijke pizza met een dunne, krokante bodem. Wij geven je tips & trucs om je te helpen om een goede pizza in elkaar te zetten.

Gebruik de juiste bloemsoort

De meeste mensen zullen gewone tarwebloem gebruiken voor het maken van pizzadeeg. En daar is niks mis mee. Een aanrader is om eens een stevigere korst  te experimenteren met andere soorten bloem. Italiaanse bloem speciaal voor pizzadeeg heeft vaak een fijnere maling dan gewone bloemsoorten en daarmee zou je dat beoogde resultaat kunnen behalen. Veel supermarkten verkopen daarom inmiddels type 00 bloem voor pizza. Dat type bloem heeft een hele fijne structuur en is daarom ideaal voor het bakken van pizza. Patentbloem heeft trouwens dezelfde maling, dus die kun je ook gebruiken.

Kneed het deeg goed door

Door het deeg te kneden, activeer je de gluten. En juist die zorgen (naast allergie bij sommige mensen) voor die luchtige structuur van je pizzadeeg. Hier kun je je staande mixer voor aan het werk zetten. Met de hand kan ook: het deeg is klaar als het aanvoelt als een samenhangend, stevig geheel.

Gebruik de juiste kaassoort

Tips van top pizzachef’s zijn om eerst een mozzarella met een lage vochtigheidsgraad over de met saus bedekte bodem te raspen. Daarna gebruik je pas de beste buffelmozzarella, die je met de hand in stukjes scheurt.

Zorg voor hitte

Niet voor niets beschikken professionele pizzeria’s over een pizzaoven: die dingen kunnen loei- en loei heet worden. Een pizza die in zo’n pizzaoven (of houtoven) gaat, is vaak al binnen drie minuten klaar. Het resultaat: een super knapperige bodem. Zet je oven – indien mogelijk – op 285 graden of anders zo heet mogelijk.

Lukt het niet?

Natuurlijk is niet iedereen een keukenprinses. Daarom lukt het ook niet iedereen om een goede tomatensaus voor de pizza te maken. Mocht je dan toch trek hebben in pizza dan kun je ervoor kiezen om kant-en-klare saus te kopen. Vaak is een zelfgemaakte wel beter van smaak. Verder kun je er ook nog voor kiezen om een pizza te nemen bij een restaurant zoals Woodstone Pizza & Wine. Je kunt daar uit oneindig veel pizza’s kiezen en het is een unieke plek om uit eten te gaan.