Drie lekkere dessertjes met koffie

1 juli 2021 Uit Door Admin
Drie lekkere dessertjes met koffie

Koffie. We kunnen eigenlijk niet zonder. Veel mensen beginnen de dag al met een kopje koffie en zullen dit ook drinken tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Echter hoef je het niet alleen als drank te nuttigen. Er zijn ook verschillende lekkere desserts mee te maken.

 

Affogato is eenvoudig

Als je niet al te veel tijd kwijt wilt zijn aan het maken van een lekker dessert met koffie, dan is Affogato een van de makkelijkste die je hebt. Voornamelijk ijskoffieliefhebbers zullen hiervan gaan genieten. Voor dit gerecht is weinig nodig. Je hoeft alleen maar vanille-ijs en espresso in huis te hebben. Ook kun je het dessert altijd nog wat extra smaak geven door een shot amaretto of bicerin toe te voegen. Ook jouw favoriete likeur kan ermee gemengd worden.

 

Afkoelen met cappuccino ijs

Een ander lekker dessert met koffie is een cappuccino ijsje. Dit dessert zal voornamelijk in de warme zomermaanden tot jouw favoriet gaan behoren. Je kunt het van tevoren al voorbereiden, waardoor je niet lang in de keuken staat als er visite over de vloer komt. Je kunt er altijd een eigen draai aan geven. Het hoeft namelijk niet met stroop en suikers, maar kan ook met nectar gemaakt worden. Zo maak je het altijd eigen en laat je mensen genieten.

 

Eigen gemaakte macarons

Macarons worden steeds populairder. Maar je kunt ze ook gewoon met koffie maken. Hiervoor moet je een mokka ganache gaan maken of je gebruikt een van de koffiesoorten die helemaal jouw ding is. Uiteindelijk kun je er wederom jouw eigen draai aan geven. Het enige wat je er nog voor aan hoeft te schaffen zijn de juiste bonen. Als je dan alle basisstappen uit het recept volgt, kan er eigenlijk niets meer fout gaan en heb jij een dessert.