Een heerlijk recept voor Glutenvrije pannenkoeken!

20 december 2021 Uit Door Admin
Een heerlijk recept voor Glutenvrije pannenkoeken!

Het is bijna hip geworden. Glutenvrij eten. Het begon ooit bij sommige mensen als een probleem. Glutenallergie, vaak hadden deze mensen al langer last met het eten van brood en andere glutenhoudende producten.

En dus kwam de industrie met een oplossing. Glutenvrije etenswaren voor mensen met een gluten allergie. Maar al snel had half nederland een glutenallergie. Steeds meer producten werden glutenvrij. 

Wat zijn gluten?

Dat brengt ons bij de vraag, wat zijn gluten eigenlijk? Simpel gezegd zijn de gluten het “lijm” van het deeg. Ze bestaan uit een heel lange eiwitmolecuul die het deeg laten rijzen en ook het deeg zijn beweeglijkheid geven.  

Mensen die geen gluten verdragen hebben een auto-immuunziekte, genaamd coeliakie. Hierbij stelt het lichaam zich verweer tegen gluten. Dit is een ernstige ziekte die vervelend kan zijn. Volgens de officiële cijfers heeft in Nederland ongeveer 1 op de 200 mensen coeliakie.

Naast mensen met coeliakie zijn er ook menen die glutensensitief zijn. Ze hebben minder ernstige symptonen dan mensen met coeliakie, maar hebben wel degelijk last bij na het eten van gluten. Meer en meer Nederlanders geven aan een glutenarm dieet te willen volgen om gezondheidsoverwegingen. 

Glutenvrij maar wel lekker

Zeker in het begin waren de glutenvrije producten niet altijd even lekker van smaak. Gelukkig is daar de afgelopen jaren verbetering in gekomen. Steeds meer producenten zagen de voordelen van een glutenvrij product en gingen dan ook serieus hun best doen om een glutenvrij product te maken dat ook nog eens heerlijk was om te eten.

Het begon bij het brood en tegenwoordig kunnen we zelfs heerlijke glutenvrije pannenkoeken eten.  Want dat is toch wel wat ik persoonlijk miste. Ik houd van pannenkoeken. Maar hoe maak je een pannenkoekenmix glutenvrij?

Glutenvrije pannenkoeken!

Want, als er iets typisch Nederlands is, is het toch wel de pannenkoek. En dat moet dan toch ook glutenvrij beschikbaar zijn. Gelukkig wel.

Er waren al wat merken die hun pannenkoekenmix ook glutenvrij aanboden, maar sinds kort is ook de lekkerste pannenkoekenmix van Nederland glutenvrij beschikbaar. En dan hebben we het over de glutenvrije pannenkoekenmix van Panash.

De glutenvrije pannenkoekenmix van Panash is gezond, lekker, eerlijk, biologisch en natuurlijk glutenvrij. En je maakt ze supersimpel en snel. Neem 85 gr van de glutenvrije pannenkoekenmix van Panash. Meng deze met 200 ml melk en 1 ei. Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak 2 of 3 kleine pannenkoeken. Heerlijke pannenkoeken en binnen 20 minuten klaar. Ideaal als ontbijt of lunch. 

Eet je liever vegan? Geen punt. Vervang de melk voor amandelmelk (of een andere vegan melksoort) en het ei voor een halve banaan. En wederom bak je binnen een ruim kwartier heerlijke glutenvrije pannenkoeken.

Probeer het zeker eens uit thuis.