De voordelen van zelf eten/gerechten klaarmaken

14 juli 2020 Uit Door Admin
De voordelen van zelf eten/gerechten klaarmaken

Heerlijk toch om elke dag lekker in een restaurant te eten of bij andere mensen thuis te eten en kant en klare maaltijden te halen? Dat klinkt als een droom leventje waarbij je zelf niet meer hoeft te koken, maar hier zitten wel verschillende nadelen aan. Wij geven daarom op deze pagina verschillende redenen om zelf de mouwen op te stropen en je eigen gerechten klaar te gaan maken.

De portemonnee

De eerste reden is wellicht een voor de hand liggende, want elke dag naar een restaurant gaan brengt nogal een prijskaartje met zich mee. Natuurlijk is het prima om dit een keer te doen, maar reken maar eens snel voor jezelf uit hoeveel je ongeveer in de maand kunt besparen wanneer je bijvoorbeeld om de dag of elke dag naar een restaurant gaat of in plaats daarvan thuis kookt. 

Geen controle over de ingrediënten

De tweede is een iets minder voor de hand liggende, maar misschien wel een nog belangrijkere reden dan de voorgaande. Dat is dat we geen controle hebben over de ingrediënten die erin zitten. Wanneer we zelf koken weten we precies hoeveel groenten we erin doen en andere dingen die erbij komen kijken.

We kunnen zoveel gezonder koken. Dan zul je denken dat je gezond eet wanneer je een gerecht kiest met veel groenten in een restaurant, maar vergeet niet dat je niet altijd weet met welke oliën er wordt gekookt en hoeveel ervan wordt gebruikt. Zo zijn er nog meer dingen waar je zelf wel op zou kunnen letten.

Een leuke bezigheid en je leert er veel van

Mensen die weinig tijd in de keuken doorbrengen denken vaak dat het niet wat voor hun is, maar zodra ze wel beginnen met meer te koken dan ontstaat er nog meer enthousiasme en interesse om meer gerechten uit te zoeken en er verder in te verdiepen.

Zie het daarom als een leuke bezigheid voor een maand of een paar maanden en daarna kun je beter bepalen of het wel wat voor jou is of toch niet. Heb je onvoldoende inspiratie? Dan raad ik je aan om eens te kijken bij deze link: https://thehealthissue.nl/recepten/. Je vindt tal van unieke recepten die ontzettend goed zijn voor je gezondheid. 

Het kan tijd besparen

‘Een lange tijd koken in de keuken? Nee, dan haal ik liever even snel een maaltijd af.’ Dit is voor mensen de reden om liever even snel een maaltijd af te halen. Maar het hoeft helemaal niet langer te duren. Een restaurant moet je ook naartoe, je moet een bestelling plaatsen en er soms nog tijd besteden voordat de maaltijd klaar is.

Wanneer je op een slimme manier kookt dan kun je thuis namelijk nog sneller zijn dan wanneer je een maaltijd afhaalt. Wil je helemaal snel zijn? Doe dan aan meal preppen, waarbij je meerdere maaltijd van tevoren klaarmaakt, bijvoorbeeld alvast in het weekend.